Samling:13:30
Viktig seger på stopptid mot KIF Örebro
2024-04-20 22:14
Dessi Dupuy gör 1-0 i 96:e matchminuten. Foto: Ronny Johansson

Hemmapremiär och grymt viktig seger mot KIF Örebro med 1-0 (0-0), där vårt mål kommer i 96:e minuten av Dessi Dupuy. Otroligt viktigt mål med jublande publik, glada Växjötjejer och tårögda ledare.

Hemmapremiär en solig lördag, men det var kallt i luften vilket höll nere publikantalet. Bra träningsvecka och bra start i matchen där Dessi och Elin får till avslut och där Nesrin utmanar piggt på högerkanten. KIF Örebro står lågt i inledningen men vi har svårt att tråckla oss igenom försvaret. Efter ett inlägg i 17:e får Nesrin ett friläge men skottet går över, och just skott över mål skulle det bli fler av denna dag. I slutet av första kommer Örebro in i matchen och sätter nu press högre upp. Här skapar de också ett par farliga lägen. Med fem minuter kvar har Larkin ett skott i ribban, men det är mållöst i paus.

I andra försöker vi få upp tempot och få till fler avslut på mål. Även nu inleder vi starkt och det är tidvis spel mot ett mål. Vi får till ett par avslut här men flera gånger skjuter vi över målet och en gång i ribban. Vickan har kommit in och bjuder på ett par vassa skott, där VDFF-fostrade Clara Ekstrand i Örebromålet får sträcka ut.

Med kvarten kvar kommer KIF:arna tillbaka in i matchen och skapar flera bra lägen med bl a tre hörnor och är dessutom halvnära att få en straff. Vår backlinje gör ett jättejobb, där Emma H radar upp snygga brytningar och där Fia gör en fantastisk kämpainsats, vilket bidrar till att Maja håller nollan idag. Vi kämpar på och byter in nykomlingen Jenny Danielsson, som kliver in med pondus och gör det bra. På stopptid får Fia in en boll från vänsterkanten som Clara räddar, men där Dessi forcerar in 1-0 i 96:e matchminuten. Vilket jubel på Visma Arena och vilket viktigt mål! Bra jobbat tjejer och tre poäng kändes rättvist idag!