Samling:13:30
Vändning och seger mot Trelleborg
2024-05-06 20:35
Dessi Dupuy sätter 2-1 i 93:e matchminuten. Foto: Ronny Johansson

Såååjaaa, ännu ett galet sent avgörande när vi vinner mot Trelleborgs FF med 2-1 (0-0) borta på Vångavallen. Dessi gör båda våra mål där det sista sitter i 93:e matchminuten, efter att Trelleborg tagit ledningen. Grymt stark vändning tjejer!

Lördag och viktigt bortamöte mot Trelleborg på klassiska Vångavallen, där vi visste att det skulle bli en tuff drabbning. Vi hade övat på detta i genrepet inför seriestarten, men nu var det allvar. Vi inleder starkt och radar upp chanser de första 20 minuterna. TFF står på hälarna, men vi tar avsluten lite för tidigt och för långt ut och Trelleborgs målvakt #30 Somea Polozen framstår som rena muren i målet. Både Elin och Larkin har avslut på nära håll men bollen vill inte in. Trelleborg jobbar sig in i matchen men vi har fortsatt ett stort bollinnehav. I slutet på första har Larkin och Fia varsin boll i ribban. 0-0 i paus.

Dessi kommer in direkt i andra och vi skapar bl a tre hörnor under första kvarten. Trelleborg fortsätter att stå lågt och försvarar sig bra. När vi går ner i tempo kommer de i farliga omställningar och i 64:e lyckas TFF kontra in 1-0 till hemmapublikens jubel. Kändes helt orimligt och vi försökte snabbt ta tillbaka kommandot i matchen. Här har Dessi en nick som går i mål, men där domaren blåser för offside. Vi byter in Tilde och Vickan och får upp tempot längs kanterna. Larkin har ett nytt skott stenhårt i ribban och det börjar kännas lite hopplöst.

Här lägger tjejerna i en växel till, ivrigt påhejade från bänken, och i 83:e fixar Tilde en hörna. Vickan skruvar den snyggt i bortre stolpen och Dessi trycker in 1-1. Tystnad på läktarna men stort jubel på Växjöbänken! Ny hörna där Vickan servar in till Elin som nickar precis utanför. Olof fortsätter att mana på och i 93:e bryter vi ett av TFF:s uppspel, där Larkin sedan spelar fram till Dessi som rundar målvakten och sätter 2-1. Otroligt och ännu ett sent avgörande. Vi håller ut sista minuterna och får med oss tre poäng hem i bussen - fantastisk insats tjejer!