Plats:Kristianstads Arenaområde konstgräs 1
Matchnummer: 000362004
Samling:12:30
Vändning och seger mot Kristianstad i Svenska cupen
2024-03-18 16:32
Dessi stod för två mål och en assist i mötet mot Kristianstads DFF. Foto: Ronny Johansson.

Booom! Vändning och seger 3-1 (0-1) borta mot Kristianstad DFF i Svenska cupen. Våra mål av Dessi (x2) och Bryndis. Grymt bra jobbat tjejer!

Kristianstad är starka på hemmaplan och under alla år tror jag att vi bara vunnit en gång tidigare nere i Skåne, med uddamålet 0-1. Årets andra tävlingsmatch började i fördel till hemmalaget och efter ett par chanser, inkl en boll i ribban, kom 1-0 till KDFF redan i den 12:e matchminuten. Kristianstad hade vinden i ryggen och möjligen kände vi att historien kom att upprepa sig. Men tjejerna ville annorlunda och efter 20 min kom vi upp i ett par farligare anfall. En halvtimme in i matchen hade vi en riktigt stark period med flera fina möjligheter, men där vi inte fick till avsluten. KDFF skapar också ett par vassa lägen, men det blir inga fler mål innan paus.

Bra snack i paus och några justeringar i hur vi pressar, men inga byten och fokus på att vinna närkamper. Fia visade vägen avseende tacklingar och nu satte vi även högre press på Kristianstad, där deras målvakt och mittbackar blev stressade i motvinden. Tio minuter in i andra kommer 1-1 där vi stjäl bollen och Dessi frispelar Bryndis, som enkelt rullar in kvitteringen. Vi stärks av målet och trots ett par farliga kontringar från KDFF, så är det vi som tar över spelmässigt. Vi står upp bra i det fysiska spelet där både Fia och Bryndis får varsitt gult kort. I 63:e matchminuten anfaller vi längs vänsterkanten och Larkin når in fint till Dessi som iskallt vinklar in 2-1. Hemmapubliken tystnar längs sidorna på konstgräset, medan jublet från Växjöbänken ekade länge. Bara minuten senare kommer vi på samma bana igen, där Larkin siktar på Bryndis och där Dessi klipper upp returen i nättaket. Riktigt snyggt och nytt jubel!

Nervös avslutning på matchen men KDFF:s attacker tas ofta enkelt bort av vår backlinje, där Pennan och Emma storspelar. Nära straff till hemmalaget, men en offside räddar oss där. Samtidigt fortsätter vi spela bollen och skapar fler chanser framåt. Bryndis nära att gå igenom och Pennan hade ett skott i ribban. Vi vinner många dueller på centrala mittfältet och bjuder på ett mycket uppoffrande spel, där Maja i målet dirigerar och där bl a Nesrin täcker skott. På stopptid får Fia sitt andra gula och därmed rött och avstängning i nästa match. Det blir inga fler mål nere i Kristianstad och vi höjer armarna åt en fin 3-1 seger. Verkligen en gedigen laginsats och en fjäder i hatten. Riktigt bra jobbat tjejer!